Sila ambil maklumat :) Dont Forget to Follow..

Jika Guna FB tolong 'Like" yer.. tenkiu

Terbaik

Saturday, September 16, 2017

Jom tengok Kajian Barat Puasa 2 kali seminggu


Perkongsian info.. CEO sebut pasal ni ari ni Kajian Barat Puasa 2 kali seminggu : 
Kajian Pakar Neurosains Tentang Puasa Dua Kali Seminggu | Universiti South Carolina, USA
Setelah kajian saintifik tentang manfaat puasa dua kali seminggu dibuktikan oleh para saintis, masyarakat barat kini sudah mula berjinak-jinak untuk berpuasa dua kali seminggu.
Masyarakat barat menamakan amalan puasa dua kali seminggu ini sebagai "intermittent fasting" ataupun "5:2 diet",yang bermaksud 5 hari makan seperti biasa dan dua hari berpuasa.
Jika diamati, amalan "intermittent fasting" atau "5:2 diet" ini telah dipraktikkan oleh Nabi Muhammad SAW. Baginda menyarankan agar kita berpuasa sunat setiap hari Isnin dan Khamis--puasa dua hari dalam seminggu.
Dalam jurnal Stem Cell & American Journal of Clinical Nutrition, pakar neurosaintis telah mengkaji bahawa puasa dua kali seminggu dapat memberi manfaat kepada pertumbuhan sel-sel otak yang baru.Sel-sel saraf akan menghantar isyarat kepada DNA untuk menghasilkan sel-sel baru yang sihat dan sel-sel lama dimusnahkan.
Pakar neurosaintis menerangkan tentang mekanisma sel di dalam badan sewaktu kita menahan lapar dan dahaga. Sewaktu kita berpuasa, tenaga dapat dijimatkan kerana sistem penghadaman dapat berehat untuk sekurang-kurangnya 12 jam.
Pada waktu inilah tenaga yang dijimatkan dapat digunakan oleh DNA untuk menghasilkan sel-sel baru dengan efisyen.
Begitulah manfaatnya berpuasa dua kali seminggu, atau dalam erti kata lainnya puasa sunat pada hari Isnin dan Khamis. 
Apa yang telah diajarkan oleh Nabi Muhammad SAW pasti ada manfaatnya.Ayuh,marilah istiqamah dalam membudayakan amalan puasa dua kali seminggu-- Isnin dan Khamis. 
_*Perubatan Pencegahan Fisiologi* yang merupakan Sunnah Nabi SAW, telah terbukti secara saintifik._
_*Kenapa hari isnin dan khamis?*_
*Isnin* : rehat selepas overload mknn pd hujung minggu
*Khamis* : prepare badan utk overload hujung minggu

*Jom amalkan Puasa 2x seminggu .. tapi bukan kerana kajian ini semata2 yang paling penting adalah kerana mengikut Sunnah Baginda Nabi SAW 

Dapatkan Produk Terbaik Olive House dari Kami.. disebut dalam al Quran dan hadis.. terbukti dengan kajian saintifik
Ustaz Zaki : 017-5750810
Sila hubungi kami untuk kami bantu anda dapatkan promosi terkini
Boleh Like dan mesej kami di facebook :
atau lawati kami di

Thursday, June 29, 2017

Peluang Buat Side Income dengan Coway

Coway Malaysia adalah sebuah syarikat yang telah bertapak kukuh di Malaysia. Pelbagai Produk keluaran Coway dapat dilihat di mana-mana sahaja kini di Malaysia terutama Penapis Air dan Penapis Udara.

Kini Coway Malaysia menawarkan peluang untuk menjana pendapatan dengan menjual produk-produk hebat daripada mereka. Program usahawan Coway adalah cara paling mudah untuk menjana pendapatan sampingan samada secara Full Time atau Part Time
*Walaupun jadi Full Time Korang tetap dapat buat biz lain :) apatah lagi kalau Part time heheh
Menjadi Agen Coway atau dikenali sebagai Coway Health Planner (HP) adalah satu bidang kerjaya yang simple dan INCOME memang lumayan.
Susah ke nak jadi Agen Coway ni? Mahal ke Yuran Keahlian dia? kena beli stok produk dan buat belian maintain ke?

Jawapannya ialah SANGAT SIMPLE.. Nak Jadi Agen Coway tak perlu beli barang dulu untuk jadi Agen Coway.. tak perlu pergi KURSUS dulu untuk jadi agen Coway. Hanya Bayar Yuran PENDAFTARAN yang sangat minima.. *mungkin kos topup bulanan korang lagi mahal.. hehehehe

Apa kerja Agen Coway?
Kerja Agen Coway hanya promosi barangan Coway dan Submit Order untuk Customer. 
Kutipan bayaran bulanan Agen Coway Kena buat ke? Tak perlu.. itu semua syarikat yang urus. Pemasangan pun syarikat urus.. servis bulanan pun Syarikat Urus.. best tak?

Jom Sertai Team Kami! Team Kami terdiri dari pengurus jualan terbaik di Coway Malaysia. Top Top Sale! Pakar Fb Ads! Pakar Both! Pakar Door to Door dan ramai lagi.. sebab tu TEAM kami mendapat pelbagai Anugerah dari Coway Malaysia!
 Anda berurusan dengan Team dan pasukan yang tepat untuk bantu anda jana income konsisten samada secara part time atau full time!
Kami kongsikan 9 sebab utama kenapa Coway adalah bisnes yang terbaik sekarang.
  1. Tak Perlu Modal untuk Simpan STOK. Zaman sekarang beli stok adalah satu risiko
  2. Komisen yang TINGGI, PASIF dan AKTIF, RM300-RM1200 setiap unit dijual dan ada pasif income hingga 11 bulan bagi setiap unit dijual.
  3. Elaun RM800-RM2500 untuk ejen full time berdasarkan kuantiti jualan.
  4. Trip percutian 5 bintang ke seluruh dunia minima 3 kali setahun.
  5. Overiding dan insentif untuk recruitment yang aktif walaupun Coway bukan MLM.
  6. Tidak terikat dengan Masa kerja. Anda sendiri boleh tentukan masa anda bekerja.
  7. Peluang terbuka untuk anda Naik Pangkat jadi Manager pelbagai peringkat.
  8. Latihan dan group sokongan yang aktif untuk bantu anda dalam Info dan Skill dan Tenaga.
  9. Produk yang sudah terbukti Berkualiti dan Berteknologi Tinggi dengan pelbagai Pengiktirafan badan Profesional Antarabangsa serta ada Sijil Halal JAKIM.
Jangan lepaskan Peluang ini.. jadilah wakil jualan Coway Malaysia untuk sedara terdekat anda.. untuk pejabat anda atau penempatan anda.. Kos Pendaftaran Sangat RENDA! tak perlu beli produk pun :) Jom jadi  Health Planner Coway secara Full Time atau Part Time bersama Team Kami Team Terbaik Coway Malaysia, sila sms / WhatsApp / Call 0175750810
*Kami adalah Team No 1 Di Malaysia dari segi kekuatan Sale dan Team Work

Friday, June 23, 2017

Apa itu Bitcoin dan Cara Kumpul Bitcoin Percuma

Step Cara kumpul Bitcoin secara percuma

Apa itu Bitcoin Sila lihat Video ini



Bitcoin ni dulu harganya tersangatlah rendah. Tetapi sekarang dah mencecah ribuan ringgit untuk 1 Bitcoin. Setiap tahun, harganya mesti meningkat. Jadi, kita kenalah rebut peluang simpan Bitcoin ni dan jadikan sebagai pelaburan yang lumayan.


Step kumpul dan laburkan Bitcoin secara percuma:

1. Sebelum kumpul bitcoin, pastikan buka wallet untuk simpan Bitcoin di blockchain.info dan wallet untuk simpan Bitcoin, Dogecoin dan Litecoin di block.io.

2. Daftar dan kumpul bitcoin secara percuma dengan mengunjungi Faucet dibawah:

P/s: Jangan lupa cari referral. Dengan referral, 0.5btc setiap bulan, setiap minggu adalah tidak mustahil. Dan ini merupakan income pasif. Jadi, kalau nak income besar dengan bitcoin, kena cari referral.

2. Daftar FREE dan kumpul bitcoin secara percuma dengan mengunjungi Faucet dibawah:

P/s: Jangan lupa cari referral. Dengan referral, 0.5btc setiap bulan, setiap minggu adalah tidak mustahil. Dan ini merupakan income pasif. Jadi, kalau nak income besar dengan bitcoin, kena cari referral.



Dekat freebitcoin ni, boleh collect bitcoin percuma setiap sejam. Dan setiap kali kita kumpul, akan dapat reward points.




Reward points yang terkumpul boleh ditukarkan kepada bitcoin atau hadiah di bawah. Tapi admin galakkan tukar kepada BTC Bonus yang 1000% untuk dapatkan lagi banyak Bitcoin. Yang electronics tak digalakkan sebab nanti kena tanggung sendiri stamp duty dan kos postage. Kalau nak dapat banyak reward points, claim bitcoin pada hari minggu.




Kalau korang register di freebitcoin guna page ni, admin akan bagi bitcoin percuma dekat korang setiap minggu mengikut jumlah kutipan Bitcoin mingguan.



Untuk register, klik sini. untuk mining bit coin percuma!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ini faucet favourite admin. Sebab apa? Korang boleh kumpul setiap 5 minit atau ikut masa korang suka. Amaun Bitcoin ni akan jadi makin banyak kalau makin lama tak kumpul. Berbeza dengan faucet lain, amaun Bitcoin yang korang boleh claim tak berubah,

Dan yang paling best, amaun yang korang boleh claim tu boleh digandakan sehingga 300% setiap kali claim. Syarat dia mudah. Setiap hari kena claim sekurang-kurangnya sekali. Amaun akan digandakan 1%  setiap sehari kita claim dengan berturut-turut. Maksima boleh digandakan sehingga 100%. Kemudian, kalau ajak kawan claim Bitcoin dekat sini, kita akan dapat 1% gandaan dari jumlah Bitcoin yang kita claim sekiranya kawan kita aktif @ claim Bitcoin tersebut dalam tempoh 3 hari sebelum. Maksimum gandaan sehingga 100%. Dan setiap kali kita claim, kita akan dapat bonus misteri iaitu gandaan Bitcoin daripada 1%-100%. Jadi total gandaan maksimum claim yang kita boleh dapat ialah 300%.

Dan untuk bab referral tadi, kita akan dapat 50% commission seumur hidup daripada jumlah yang referral kita claim.

MoonBitcoin ada 2 websites serupa tetapi untuk claim wang digital yang berlainan iaitu MoonLitecoin dan MoonDogecoin. Boleh daftar pada ketiga-tiga website dan claim.

Klik Banner di bawah untuk register.






Litecoin dan Dodgecoin nanti boleh ditukarkan kepada Bitcoin di 24pay.meKlik sini untuk ke website tersebut.

https://24pay.me/ 


3- ClaimBtc


Dekat faucet ClaimBtc ni, boleh kumpul Bitcoin setiap 20minit. Amaun Bitcoin yang dikumpul akan meningkat setiap hari kalau kita claim sekurang-kurangnya sekali sehari. Dan kita akan dapat potion yang membantu kita meningkatkan amaun Bitcoin yang di claim atau mempercepatkan masa untuk claim Bitcoin.

Untuk register, klik sini.

4- Dapatkan Free Bitcoin di Alien Apps kini lebih banyak di DIGITAL ARTIST



Dekat Faucet ni korang boleh kumpul Bitcoin sambil main game. Ada banyak jenis game so boleh pilih mana yang kita suka.


Banyak lagi Game yang simple dan best.. Korang boleh tengok dan cuba sendiri.
Paling Best sebenarnya ialah dapat Bitcoin Free sambil main game hehehehe

Klik link di sini dan pilih game mana yang nak download.  DIGITAL ARTIST
========================================================

Tuesday, May 30, 2017

Siapa Sultan Sulaiman yang diaibkan dalam Siri Magnificent Century

Siapa Sultan Sulaiman yang diaibkan dalam Siri Magnificent Century yang Astro sedang tayang tetapi banyak negara Islam haramkan.
.

Siapa Sultan Sulaiman yang sebenar?

Baginda ialah Sulaiman al-Qonuni bin Salim dan dikenali sebagai 'Sulaiman the Magnificient' oleh orang-orang Barat. Baginda merupakan salah seorang sultan yang termasyur dari kerajaan Turki Uthmaniyah. Pemerintahannya juga adalah yang paling lama iaitu selama 48 tahun, bermula pada 926 H sehingga 974 H.

Sepanjang pemerintahan Uthmaniyah, baginda berjaya menjadikan kerajaan ini sangat kuat dan berkuasa. Hal ini dapat dilihat ketika baginda berjaya menakluk banyak kawasan di sekitar wilayah Uthmaniyah dan Eropah. Pada ketika ini, baginda sudah mencapai kemuncak kuasa ketenteraan, politik dan ekonomi kerajaan Uthmaniyah.

Awal pemerintahan

Baginda dilahirkan di Kota Trabzon, Turki pada tahun 900 H bersamaan 1494 M. Sejak berusia 7 tahun lagi, baginda sudah dididik dengan ilmu kesusasteraan, sains, sejarah, teologi dan teknik ketenteraan di Istana Topkapi, Istanbul. Pada ketika itu juga, baginda bersahabat dengan Ibrahim Pasha iaitu merupakan penasihat dan panglima tentera yang paling dipercayai sewaktu zaman pemerintahannya. Baginda menjadi gabenor Istanbul ketika berusia 17 tahun dan kemudiannya menjadi sultan ketika berusia 25 tahun selepas kemangkatan ayahandanya iaitu Sultan Selim I.

Pada awal pemerintahannya, baginda berjaya memperluaskan pengaruh kerajaan , mengalahkan pihak asing yang ingin campur tangan dalam urusan pentadbiran kerajaan dan menakluk wilayah Uthmaniyah. Walaupun usia masih muda, tetapi baginda merupakan seorang pemimpin yang sangat kuat, adil dan matang.

Jihad mengusir penjajah Eropah di Timur Tengah

Banyak peperangan terjadi pada zaman pemerintahan baginda ketika itu dan hal tersebut menjadikan kuasa di wilayah Uthmaniyah semakin meluas sehingga ke Eropah, Asia dan Afrika. Pada tahun 927 H/1521 M, Uthmaniyah berjaya menguasai wilayah Belgrade ( ibu kota Serbia sekarang). Mereka mengepung seluruh kota Vienna (ibu kota Austria sekarang), namun mereka tidak berjaya menguasainya pada tahun 935 H/1529 M.

Antara kejayaan lain Sultan Sulaiman :

Pembangunan Maritim Uthmaniyah - Semasa pemerintahan Sultan Bayazid II, pembangunan maritim sudah mengalami pertumbuhan yang pesat ketika itu. Jadi, pada zaman pemerintahan Sultan Sulaiman, kekuatan maritim pun makin diperkuatkan dengan adanya panglima angkatan laut yang terkenal iaitu Khoiruddin Barbarosa yang dikenali oleh Barat sebagai bajak laut. Barbarosa merupakan seorang panglima angkatan laut Uthmaniyah yang kuat dan berjaya menguasai pantai Sepanyol serta menghancurkan angkatan laut Pasukan Salib di Laut Mediterranean.Perkembangan Peradaban - Sultan Sulaiman juga seorang yang mahir dalam menggubah syair, menulis kaligrafi, dan menguasai beberapa bahasa timur seperti bahasa Arab. Baginda juga suka dengan batu permata dan seni bina bangunan. Oleh itu, banyak arkitek-arkitek yang muncul ketika itu untuk tujuan pembangunan kerajaan Turki Uthmaniyah.Perkembangan Perundangan - Untuk pengetahuan anda, di Timur, baginda dikenali sebagai 'al-Qanuni' (pembuat undang-undang) sebagai jasanya dalam permodenan sistem perundangan kerajaan Uthmaniyah. Undang-undang tersebut ialah 'Qanun Namahul Sultan Sulaiman' lalu menjadikan baginda sebagai seorang sultan yang adil dalam memerintah.

Wafatnya Sultan Sulaiman

Di penghujung usianya, baginda menderita sakit sendi tulang sehingga membuatkan baginda tidak dapat menunggang kuda lagi. Pada waktu itu, baginda sudah berusia 74 tahun.

Walaupun pada ketika itu baginda tahu tentang orang-orang Kristian Eropah yang ingin menceroboh kawasannya, Sultan Sulaiman tetap berdiri berjihad memimpin pasukannya dalam keadaan sakit yang teruk.

Keadaan baginda semakin parah apabila tiba di Kota Hungary. Baginda sudah dilarang oleh tabib untuk tidak turun ke medan peperangan ketika itu tetapi baginda menjawab bahawa "Aku lebih senang wafat dalam keadaan berjihad di jalan Allah".

Sebelum baginda wafat, baginda bersama pasukan tenteranya telah mengepung Kota Szigetvar selama 2 minggu. Walaupun cuaca sangat dingin, namun dengan semangat yang kental untuk mempertahankan benteng mereka, ia menjadikan perang itu sebagai perang paling dasyat yang dialami oleh umat Islam.

Akhirnya, Allah SWT telah mengabulkan doa Sultan Sulaiman. Salah satu peluru meriam umat Islam ketika itu telah menghentam kawasan orang-orang kafir dan ledakan yang dasyat pun terjadi. Benteng mereka pun runtuh lalu umat Islam mengambil peluang untuk menyerang mereka habis-habisan. Bendera Sulaimaniyah dikibarkan akhirnya menandakan bahawa umat Islam telah memenangi peperangan tersebut.

Baginda sangat gembira dengan kemenangan tersebut lalu baginda terus memuji Allah atas nikmat yang agung ini. Baginda pun berkata "Sekarang, selamat datang wahai kematian. Selamat datang kebahagiaan (kemenangan) dan (semoga) kemenangan yang abadi. Berbahagialah jiwa yang redha dan diredhai. Iaitu mereka yang Allah redhai, dan mereka juga yang redha kepada Allah."

Baginda wafat pada 20 Safar 974 H/5 September 1566 M.

Ini hanyalah sejarah ringkas tentang zaman pemerintahan Turki Uthmaniyah oleh Sultan Sulaiman. Sebenarnya ada banyak lagi sejarah tentang baginda. Kisah hidup baginda bersama Hurrem Roxelana turut menjadi perbualan hangat oleh orang ramai. Siapa sebenarnya Hurrem ini? Akan bersambung.

Sumber :

1. Sulaiman al-Qanuni
2. Kebencian orang-orang Barat terhadap Sultan Sulaiman
.
http://iluminasi.com/bm/sejarah-sultan-sulaiman.html.
.
Sulaiman Al-Qanuni (Suleiman the Law Giver) adalah anak dari Khalifah Pertama Ottoman Sultan Salim I (Yevuz Selim) dan cicit dari Sultan Muhammad Al-Fatih (Mehmet II)

Sunday, June 19, 2016

Promoting Heart, Brain, and Digestive Health - Dates Health



date fruit
A product of the date palm and cultivated since approximately 6000 B.C, the date fruit is one of the sweetest fruits around and also happens to come in many different varieties. Although dates can be eaten fresh, the fruit is very often dried, resembling raisins or plums. But whether fresh or dry, the health benefits of dates are still just as plentiful.

  by Mike Barrett

Nutritional Content of Dates

If you’re looking for fiber, potassium, or copper, look no further than dates. While dates are rich in many vital nutrients and therefore offer many health benefits, the fruit is so small that you’ll need to consume a larger quantity to intake the necessary amount.
The following nutritional data outlines some of the key nutrients found in dates, and is based on a 100g serving of the fruit.
  • Fiber – 6.7 grams. 27% RDA.
  • Potassium – 696 milligrams. 20% RDA.
  • Copper – 0.4 milligrams. 18% RDA.
  • Manganese – 0.3 milligrams. 15% RDA.
  • Magnesium – 54 milligrams. 14% RDA.
  • Vitamin B6 – 0.2 milligrams. 12% RDA.
Note: Dates are high in sugar content – coming in at a whopping 66.5 grams per 100 gram serving of the fruit. It is recommended to lessen sugar consumption as much as possible, even when the sugar is being consumed from fruit.
Check out the USDA Nutrient Database for a full nutritional profile of dates.

The Known Health Benefits of Dates – What the Date Fruit Has to Offer

Dates aren’t exactly a nutritional powerhouse when compared to some other foods like kiwi or sesame seeds, but the fruit does still offer numerous health benefits along with great taste. Here are some health benefits of dates.
  • 1. Promoting Digestive Health, Relieving Constipation – Fiber is essential for promoting colon health and making for regular bowel movements. The insoluble and soluble fiber found in dates help to clean out the gastrointestinal system, allowing the colon to work at greater levels of efficiency. Some other benefits relating to fiber and colon health are reduced risks of colitis, colon cancer, and hemorrhoids. (Dates could even be coupled with other home remedies for hemorrhoids.)
  • 3. Anti-Inflammatory – Dates are rich in magnesium – a mineral known for its anti-inflammatory benefits. One study found that “inflammatory indicators in the body such as CRP (C-reactive protein), TNF (tumor necrosis factor alpha), and IL6 (interleukin 6) were all reduced when magnesium intake was increased.” Further, inflammation in the arterial walls was also reduced with magnesium intake. Based on magnesium’s anti-inflammatory properties and the findings of this study, magnesium can effectively reduce the risk of cardiovascular disease, arthritis, Alzheimer’s disease, and other inflammation-related health ailments.
  • 4. Reduced Blood Pressure – Magnesium has been shown to help lower blood pressure – and again, dates are full of the mineral. Additionally, potassium is another mineral in dates that has several functions within the body, aiding with the proper workings of the heart and helping to reduce blood pressure.
  • 5. Reduced Stroke Risk – After evaluating 7 studies published over a 14 year time period, researchers found stroke risk was reduced by 9% for every every 100 milligrams of magnesium a person consumes per day. The research can be found in the American Journal of Clinical Nutrition.
  • 6. A Healthy Pregnancy and Delivery – Further adding to the health benefits of dates, one study performed by researchers at the University of Science and Technology set out to discover how the date fruit impacted labor parameters and delivery outcomes. After studying 69 women for a year and 1 month, the researchers found that “the consumption of date fruit in the last 4 weeks before labour significantly reduced the need for induction and augmentation of labour, and produced a more favourable, but non-significant, delivery outcome. The results warrant a randomised controlled trial.”
  • 7. Boosting Brain Health – Some studies, such as one found in JAMA Internal Medicine, found that sufficient vitamin B6 levels are associated with improved brain performance and better test scores.

A Summary of Dates Health Benefits: Dates are Great for:

  • Weight loss
  • Relieving constipation, supporting regular bowel movements
  • Promoting heart health, reducing heart disease risk
  • Diarrhea
  • Iron-deficiency anemia
  • Reducing blood pressure
  • Impotence
  • Promoting respiratory and digestive health
  • Pregnancy deliveries
  • Hemorrhoid prevention
  • Chronic conditions such as arthritis
  • Reducing colitis risk
  • Preventing colon cancer
Remember to share all of the health benefits of dates with your friends and family!
Additional Sources:
NutritionData.Self
Wikipedia

Read more: http://naturalsociety.com/


-----------------------

More Info www.facebook.com/QuranicFoods
www.OliveAsli.blogspot.com
www.QuranicFoods.com

New Latest Youtube free Video Download No Sex Adult

 
Free Host